Itkulaulu

Äänellä itkeminen eli itkulaulu on tunteiden ilmaisua sanojen ja melodian avulla. Jo katoamassa ollut rituaali ja yhteisöitkuperinne on viime vuosina elpynyt ja vuonna 2001 perustettu Äänellä Itkijät ry vetää kursseja eri paikkakunnilla sekä Suomessa
että ulkomailla.

Miten itkeä?

Itkulaulut ovat niin nykyihmiselle kuin menneille itkijöillekin luonnollinen tapa purkaa kehoon ja mieleen kertynyttä tunnelastia. Kursseilla tavoitteeni on auttaa ihmisiä saamaan kontaktia tukahdutettuihin tunteisiin ja rohkaista heitä ilmaisemaan niitä ääneen itselle sopivalla kielellä ja ilmaisutavalla. Korostankin itkun terapeuttista merkitystä ja sen tähden uskon, että jokaisella on oma tapansa itkeä ja se on juuri sille ihmiselle oikea.

Äänellä Itkijät ry

Olin perustamassa Äänellä Itkijät ry:tä ja olen toiminut yhdistyksessä siitä alkaen. Vuodesta 2002 lähtien olen ollut yhdistyksen hallituksen jäsen, nykyäänelläitkijä ja itkukouluttaja. Olen esittänyt omia itkujani Äänellä Itkijöiden tapaamisissa, yleisötilaisuuksissa (juhlissa, itkutapahtumissa, performansseissa) ja yksityistilaisuuksissa. Olen kertonut itkulaulun perinteestä ja nykyitkemisestä mm. Räisälän kansanopistossa, Reumaliiton kuntoutuskeskuksessa sekä Äänellä itkemisen -kursseilla ympäri Suomea.

Lisää tietoa itkulaulusta
www.itkuvirsi.net

Kuuntele itkulaulu-näytteet